Comuna Sita Buzăului

Prezentarea comunei Sita Buzăului

Sita Buzăului este o comună situată în depresiunea Buzăului, la 4 km depărtare de oraşul Întorsura Buzăului, pe DN 10. Cuprinde patru sate: Sita Buzăului (reşedinţă), Crasna, Merişor şi Zăbrătău.

Prima atestare a localităţii Sita Buzăului datează din anul 1533. Denumirea ,,Buzău” este de origine traca, lingviştii susţinând ca provine de la "buz"- capra/oaie. Prima biserica din localitate a fost ridicată în anul 1834, aşezată în actualul cimitir, dar demolată ulterior şi reconstruită în anul 1862, cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”, ridicată după un stil apusean.

Este aici, la limita actuală a judeţelor Covasna şi Buzău se găseşte formaţiunea de stânci denumită piatra lui Szent László (Sfântul Ladislau), la baza căreia în anul 1887 a fost găsită o comoară de aur. Comoara este compusă din bare din aur marcate cu pecete datând din secolul 4. La Sita Buzăului, pe malurile râului Kovakő au fost descoperite uneltele din piatră neşlefuită, datând din paleolitic, confecţionate din cremene şi jasp.

Atracţii turistice:

Sursă: http://www.kvmt.ro/127_sita_buzaului/
http://www.sitabuzaului.ro
© 2013 - Asociația „Grupul de Acțiune Locală PROGRESSIO”