Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Lista localităţilor

Comuna Barcani
Comuna Boroşneu Mare
Comuna Brateş
Comuna Chichiş
Comuna Comandău
Comuna Dalnic
Comuna Dobarlău
Comuna Ilieni
Comuna Moacşa
Comuna Ozun
Comuna Reci
Comuna Sita Buzăului
Comuna Valea Mare
Comuna Zagon
Oraşul Covasna

Comuna Barcani

Prezentarea comunei Barcani

Comuna Barcani, din Covasna, este situata la sud de Zagon, în coltul sudestic al judetului, pe drumul national (DN) 13 E, la o distanta de 55 de km de municipiul resedinta Sfantu-Gheorghe, la 50 de km de Brasov si la 115 km de Buzau. De Barcani, care se afla la o altitudine de peste 700 de metri si care este centrul de comuna, mai apartin satele Ladauti si Saramas. Impreuna cu comunele Vama-Buzaului, care apartine de judetul Brasov, si Sita-Buzaului, si cu orasul Intorsura-Buzaului alcatuiesc Depresiunea Buzaielor.

Primele informatii despre popularea localitatii provin de la începutul anilor 1700, iar prima atestare documentara a Barcaniului dateaza din anul 1843, denumirea istorica a localitatii fiind "Barcanu".

Barcani a fost o asezare care a apartinut de comuna Zagon, întrucat stramosii locuitorilor de nationalitate romana au fost colonizati de familia Mikes din Zagon, apoi ulterior, la începutul secolului XVIII, de familia Szentkereszti, pe pamanturile donate de acestia. Localitatea este asezata în partea de nord-est a bazinului Intorsurii. Este legata de localitatea Zagon printr-un drum pietruit (13 km), iar de Intorsura Buzaului prin sosea asfaltata (5 km). Denumirea localitatii, conform traditiei, vine din cuvantul "borcan" din limba romana. Asemenea produse din sticla au fost fabricate aici între anii 1847-1886, pe proprietatea familiei Mikes din Zagon. In prezent se cunoaste locul atelierului de sticlarie, iar sapaturile efectuate aici dezvaluie si natura produselor fabricate.

In comuna, principalele ocupatii ale localnicilor sunt cresterea animalelor (ovine, bovine, cabaline), cultivarea terenurilor, prelucrarea lemnului, a preparatelor si produselor lactate si valorificarea produselor animaliere.

Atractii turistice:

  • Biserica ortodoxa din Barcani. A fost construita în anul 1896 cu hramul Sfantului Nicolae. In fata acesteia se afla o troita frumos sculptata.
  • Biserica ortodoxa cu hramul Arhanghelilor Mihail si Gavril. A fost construita în anul 1967. In interiorul acesteia sunt pastrate icoane din secolul XIX. Biserica ortodoxa din localitatea vecina Saramas este o constructie mai noua, purtand hramul Sfantului Nicolae.
Sursa: http://www.kvmt.ro/index.php?id=74_barcani
http://primariabarcani.ro/prezentare_locala
 

Proiect finantat de Uniunea Europeana și Guvernul Romaniei prin FEADR,
Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, program LEADER. Contract de finanțare nr. C19401202011671515724/17.11.2016. Valoarea proiectului 2.702.208,61 Euro
  Asociația „Grupul de Acțiune Locală PROGRESSIO”
    Sediu: Sat. Zagon
com. Zagon
Str. Principală, nr. 128/A
Jud. Covasna Cod poștal: 527185
Punct de lucru: com. ILIENI
nr. 84 , 527105
Email:
asociatia.galprogressio@gmail.com
Tel: 0267347747
Program: 9-17
Luni-Vineri
Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea şi coerenţa acestor informaţii aparţin persoanelor care au iniţiat pagina web. Toate informațiile furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT și nu sunt destinate comercializării Toate informaţiile privind PNDR, furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.