Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Lista localităţilor

Comuna Barcani
Comuna Boroşneu Mare
Comuna Brateş
Comuna Chichiş
Comuna Comandău
Comuna Dalnic
Comuna Dobarlău
Comuna Ilieni
Comuna Moacşa
Comuna Ozun
Comuna Reci
Comuna Sita Buzăului
Comuna Valea Mare
Comuna Zagon
Oraşul Covasna

Comuna Reci

Prezentarea Comunei Reci

Reci este un sat in partea de nord-est a judetului Covasna, in Depresiunea Sfantu Gheorghe. Apartine de comuna Reci.In anul 1964 fostul sat Comolau a fost contopit cu localitatea Reci, astfel ca in zilele noastre Comolau constituie partea nordica a acesteia. Localitatea Reci este situata in partea centrala a judetului Covasna, pe malul drept al raului Negru, la o altitudine de 548 m, pe DN11.

Prima atestare documentara dateaza din anul 1334.
Cu ocazia sapaturilor arheologice efectuate intre anii 1957-1959, pe malul drept al raului Negru, in locul numit "Telek" s-a constatat existenta unei bogate asezari neolitice. Aici au fost descoperite trei locuinte si doua morminte apartinand culturii Tisa, materiale arheologice apartinand culturilor Boian, Cucuteni-Ariusd, Bodrogkeresytur, Cotofeni si Noua, precum si vestigii din epoca bronzului (cultura Wietenberg) si din prima epoca a fierului. Pe malul drept a raului Negru s-a mai o asezare si un mormant de inhumatie (distrus) din secolele X-XI.In secolul al XIII-lea se construieste biserica reformata ini?ial biserica romanica (din care se mai pastreaza absida) peste o necropola din secolul al XII-lea.

Economia acestei localitati este bazata in special pe agricultura (cultivarea suprafetelor de teren cu porumb, ovaz, cartofi), cresterea animalelor si in mica parte pe activitati comerciale. Din partea culturi este de mentionat ca fanfara din localitate, binecunoscuta in intreg Tinutul secuiesc este invitata preferata a diverselor evenimente culturale.

Padurea de mesteceni din Reci este rezervatie naturala. Nisipul rezervatiei a fost adus de apele Raului Negru, la sfarsitul erei glaciare. Ulterior a fost supus eroziunii vantului, formand dune si valuri.Intre dune, cand nivelul apei creste, se formeaza numeroase lacuri de dimensiuni mici.In rezervatie traiesc numeroase plante rare: trifoistea, palustrul, catina. Pe malul lacurilor traieste planta carnivora aldrovanda, roua cerului cu frunze rotunde, planta deosebit de rara, iar in apa nufarul alb (Nyimphea alba). Aici isi gasesc adapost ratele caraitoare, iar pe timpul migratiei de primavara nagatii, cufundarii, chirele, lisitele. Aici traieste si o specie rara de broaste, broasca de mlastina (Rana arvalis arvalis Nilss), a carei mascul, in sezonul de imperechere "imbraca" o tinuta de culoare albastru deschis. Locuitori permanenti ai padurii sunt caprioarele, cerbii. Foarte des se pot intalni vulpi, bursuci, veverite, pisici salbatice, mistreti. Fazanii de aici au fost colonizati.

Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Reci,_Covasna
http://www.kvmt.ro/index.php?id=73_reci

 
Proiect finantat de Uniunea Europeana și Guvernul Romaniei prin FEADR,
Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, program LEADER. Contract de finanțare nr. C19401202011671515724/17.11.2016. Valoarea proiectului 2.702.208,61 Euro
  Asociația „Grupul de Acțiune Locală PROGRESSIO”
    Sediu: Sat. Zagon
com. Zagon
Str. Principală, nr. 128/A
Jud. Covasna Cod poștal: 527185
Punct de lucru: com. ILIENI
nr. 84 , 527105
Email:
gal.progressio@yahoo.com
Tel: 0267347747
Program: 9-17
Luni-Vineri
Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea şi coerenţa acestor informaţii aparţin persoanelor care au iniţiat pagina web. Toate informațiile furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT și nu sunt destinate comercializării Toate informaţiile privind PNDR, furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.