Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Lista localităţilor

Comuna Barcani
Comuna Boroşneu Mare
Comuna Brateş
Comuna Chichiş
Comuna Comandău
Comuna Dalnic
Comuna Dobarlău
Comuna Ilieni
Comuna Moacşa
Comuna Ozun
Comuna Reci
Comuna Sita Buzăului
Comuna Valea Mare
Comuna Zagon
Oraşul Covasna

Comuna Sita Buzaului

Prezentarea comunei Sita Buzaului

Sita Buzaului este o comuna situata in depresiunea Buzaului, la 4 km departare de orasul Intorsura Buzaului, pe DN 10. Cuprinde patru sate: Sita Buzaului (resedinta), Crasna, Merisor si Zabratau.

Prima atestare a localitatii Sita Buzaului dateaza din anul 1533. Denumirea "Buzau" este de origine traca, lingvistii sustinand ca provine de la "buz"- capra/oaie. Prima biserica din localitate a fost ridicata in anul 1834, asezata in actualul cimitir, dar demolata ulterior si reconstruita in anul 1862, cu hramul ,"Adormirea Maicii Domnului", ridicata dupa un stil apusean.

Este aici, la limita actuala a judetelor Covasna si Buzau se gaseste formatiunea de stanci denumita piatra lui Szent Laszlo (Sfantul Ladislau), la baza careia in anul 1887 a fost gasita o comoara de aur. Comoara este compusa din bare din aur marcate cu pecete datand din secolul 4. La Sita Buzaului, pe malurile raului Kovako au fost descoperite uneltele din piatra neslefuita, datand din paleolitic, confectionate din cremene si jasp.

Atractii turistice:

  • Biserica ortodoxa din Sita Buzaului. Biserica a fost construita in anul 1861 cu Hramul Adormirii Maicii Domnului. Peretii bisericii asemanatoare din localitatea Ciumernic sunt impodobiti cu picturi murale specific ortodoxe (1867).
  • Tabara pentru elevi din Crasna. Cea mai veche cladire a localitatii este o parte a atelierului de sticlarie a contelui Mikes Benedek, infiintata in anul 1855.
Sursa: http://www.kvmt.ro/127_sita_buzaului/
http://www.sitabuzaului.ro
 
Proiect finantat de Uniunea Europeana și Guvernul Romaniei prin FEADR,
Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, program LEADER. Contract de finanțare nr. C19401202011671515724/17.11.2016. Valoarea proiectului 2.702.208,61 Euro
  Asociația „Grupul de Acțiune Locală PROGRESSIO”
    Sediu: Sat. Zagon
com. Zagon
Str. Principală, nr. 128/A
Jud. Covasna Cod poștal: 527185
Punct de lucru: com. ILIENI
nr. 84 , 527105
Email:
gal.progressio@yahoo.com
Tel: 0267347747
Program: 9-17
Luni-Vineri
Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea şi coerenţa acestor informaţii aparţin persoanelor care au iniţiat pagina web. Toate informațiile furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT și nu sunt destinate comercializării Toate informaţiile privind PNDR, furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.