Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Lista localităţilor

Comuna Barcani
Comuna Boroşneu Mare
Comuna Brateş
Comuna Chichiş
Comuna Comandău
Comuna Dalnic
Comuna Dobarlău
Comuna Ilieni
Comuna Moacşa
Comuna Ozun
Comuna Reci
Comuna Sita Buzăului
Comuna Valea Mare
Comuna Zagon
Oraşul Covasna

Comuna Borosneu Mare

Prezentarea comunei Borosneu Mare

Centrul comunei Borosneu Mare este situata la partea estica a judetului Covasna, la partea stanga se afla paraul Covasnei. Cuprinde sase sate: Borosneu Mare (resedinta), Dobolii de sus, Tufalau, Let, Borosneu Mic si Valea Mica.

In aceasta zona au fost descoperite ramasite arheologice din epoca neolitica si romana. La Borosneul Mare au fost descoperite ruinele unui castru roman care asigura apararea drumurilor romane spre stramtoarea Oituz, si spre zona Intorsurii Buzaului. Comoara de aur de la Tufalau descoperita in anul 1840 in opinia unora dateaza din epoca de bronz, iar intr-o alta opinie fiind considerata de origine scita. Cetatea Borz din Valea Mica este datata din epoca de bronz, Evul Mediu timpuriu. O parte a pieselor comorii din Tufalau sunt pastrate in prezent in Muzeul National al Ungariei, dar si in Muzeul Istoriei din Viena. Pe dealul cetatii de langa localitatea Let, in secolul XIV se afla cetatea regala, din lemn a regelui Nagy Lajos. In locul acesteia a fost construita cetatea Szekely banja, binecunoscuta in istoria secuilor.

Sursa: http://www.nagyborosnyo.ro

 
Proiect finantat de Uniunea Europeana și Guvernul Romaniei prin FEADR,
Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, program LEADER. Contract de finanțare nr. C19401202011671515724/17.11.2016. Valoarea proiectului 2.702.208,61 Euro
  Asociația „Grupul de Acțiune Locală PROGRESSIO”
    Sediu: Sat. Zagon
com. Zagon
Str. Principală, nr. 128/A
Jud. Covasna Cod poștal: 527185
Punct de lucru: com. ILIENI
nr. 84 , 527105
Email:
gal.progressio@yahoo.com
Tel: 0267347747
Program: 9-17
Luni-Vineri
Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea şi coerenţa acestor informaţii aparţin persoanelor care au iniţiat pagina web. Toate informațiile furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT și nu sunt destinate comercializării Toate informaţiile privind PNDR, furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.