Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Lista localităţilor

Comuna Barcani
Comuna Boroşneu Mare
Comuna Brateş
Comuna Chichiş
Comuna Comandău
Comuna Dalnic
Comuna Dobarlău
Comuna Ilieni
Comuna Moacşa
Comuna Ozun
Comuna Reci
Comuna Sita Buzăului
Comuna Valea Mare
Comuna Zagon
Oraşul Covasna

Comuna Comandău

Prezentarea Comunei Comandău

Comuna Comandau este o regiune cu padure nesfarsite de foioase si brazi, gradina a fructelor de padure, a ciupercilor, oaza pescarilor si vanatorilor, drumetilor, viitorilor paradis al schiorilor. Toate acestea la o atitudine de 1071 metri de la nivelul marii. Cei interesati de patinata istoriei a locului, cu siguranta vor avea parte de acestea.

Localitatea Comandau este situata de a lungul paraului Basca Mare, afluent al Buzaului, care izvoraste din Muntii Vrancei si ai Buzaului. Denumirea localitatii vine de la vechiul post de graniceri "Grenzkommando" situat in apropierea granitei de odinioara. Aici a existat o linie ferata cu ecartament ingust, care in 1892 a fost legata de gara Covasna. Materialul lemnos exploatat era coborat la vale printr-un funicular (siclau) construit intr-un mod genial si ingenios, de unde era transportat pana la gara din Covasna, tractate de o locomotiva cu aburi. In prezent, din aceasta retea de cale ferata exista numai portiuni, in vederea salvarii funicularului in anul 2004 s-a constituit o initiativa civica. Aceasta este singura amintire de istorie industriala de acest gen, cu o valoare incontestabila din Europa Centrala si judetul Covasna. Valoarea peisagistica a locului, partia de schi de pe muntele Laur, microclimantul deosebit fac ca interesul fata de localitate sa fie indreptat spre sporturile de iarna si turism.

Sursa: http://www.kvmt.ro/67_comandau/

 
Proiect finantat de Uniunea Europeana și Guvernul Romaniei prin FEADR,
Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, program LEADER. Contract de finanțare nr. C19401202011671515724/17.11.2016. Valoarea proiectului 2.702.208,61 Euro
  Asociația „Grupul de Acțiune Locală PROGRESSIO”
    Sediu: Sat. Zagon
com. Zagon
Str. Principală, nr. 128/A
Jud. Covasna Cod poștal: 527185
Punct de lucru: com. ILIENI
nr. 84 , 527105
Email:
gal.progressio@yahoo.com
Tel: 0267347747
Program: 9-17
Luni-Vineri
Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea şi coerenţa acestor informaţii aparţin persoanelor care au iniţiat pagina web. Toate informațiile furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT și nu sunt destinate comercializării Toate informaţiile privind PNDR, furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.